Denna blogg handlar om Ebba, en 11-årig flicka som våren 2010 diagnostiserades med leukemi.

Här kan du läsa om hennes resa genom behandlingar, "ups and downs" och alla upplevelser, äventyr och utmaningar som hon kommer få uppleva på sin väg mot en friskförklaring. För frisk ska hon bli!

Jag som skapat denna blogg är kollega med Ebbas mamma och jag känner djupt för både Ebba (och alla andra barn som drabbats av olika former av cancer). Jag har sedan tidigare en insamling till förmån för Barncancerfonden. Denna är nu tillägnad Ebba. Detta är mitt sätt att stötta Ebba och hennes familj i deras vardag.

Numera är det Ebbas mamma som skriver här och berättar om Ebbas vardag.

Vem är tjejen Ebba, då?


Ebba är en levnadsglad och viljestark tjej, det kan människor i hennes omgivning intyga. Det var hon redan innan hon blev sjuk kan tilläggas.

Hon älskar att simma och innan hon blev sjuk gick hon i crawlskola och spelade fotboll i Hittarps IK. Hon är också en tjej som vill att saker och ting ska vara rättvist.


onsdag 8 september 2010

10 juni 2010

Ebbas ben och arm läker bra och hon är vid gott mod. Hon kan nästan sträcka benet fullt ut nu. Läkarna funderar på att låta henne gå över till tablettform i antibiotikan. Då kanske hon kan vara hemma lite mer. Ebba har fått en del dagpermission de sista två veckorna och det har varit skönt att kunna vara hemma lite. I helgen lekte hon med sina bästa vänner och då invigde hon den nya cykeln som hon fick i födelsedagspresent i december.
Hon fick cellgiftsprutan i benet (den som hon har reagerat på en gång förut) och hon fick en mindre reaktion igår som visade sig som nässelutslag. Idag fick hon också nässelutslag och svullna läppar. Antagligen är det en försenad reaktion på den sprutan. Hon kommer att få allergimedicin nu i en vecka framöver för att förhindra ev. fler "försenade" reaktioner på den.

Idag ska Ebba på ultraljud av hjärtat för att kontrollera "klumpen". Hon verkar inte ha några större besvär av den men det är bra att de följer upp och kontrollerar det hela.

Ebba går på cellgiftstabletter hela tiden och nästa vecka ska hon få behandling med dropp igen och spruta i ryggen. Så då blir det sövning. De ska även ta ett nytt benmärgsprov för att se så hon svarar på behandlingen som hon ska. Gör hon inte det så blir det annan behandling - högrisk med stamscellstransplantation. Men det är mycket ovanligt att man byter riskgrupp så här långt in i behandlingen så vi hoppas innerligt att hon svarar som hon ska på behandlingen.

Ebbas mamma skriver även: "Vi har lärt känna många föräldrar och barn/ungdomar här på avdelningen då vi har varit här i mycket sedan vi fick Ebbas diagnos. Jag tycker det är jobbigt att se vad de får gå igenom och hur dåligt vissa av dem mår (både av behandling men också av de svåra infektioner som några får). Det påverkar en mycket..."

Varje bidrag räknas! En tjuga gör nytta!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar