Denna blogg handlar om Ebba, en 11-årig flicka som våren 2010 diagnostiserades med leukemi.

Här kan du läsa om hennes resa genom behandlingar, "ups and downs" och alla upplevelser, äventyr och utmaningar som hon kommer få uppleva på sin väg mot en friskförklaring. För frisk ska hon bli!

Jag som skapat denna blogg är kollega med Ebbas mamma och jag känner djupt för både Ebba (och alla andra barn som drabbats av olika former av cancer). Jag har sedan tidigare en insamling till förmån för Barncancerfonden. Denna är nu tillägnad Ebba. Detta är mitt sätt att stötta Ebba och hennes familj i deras vardag.

Numera är det Ebbas mamma som skriver här och berättar om Ebbas vardag.

Vem är tjejen Ebba, då?


Ebba är en levnadsglad och viljestark tjej, det kan människor i hennes omgivning intyga. Det var hon redan innan hon blev sjuk kan tilläggas.

Hon älskar att simma och innan hon blev sjuk gick hon i crawlskola och spelade fotboll i Hittarps IK. Hon är också en tjej som vill att saker och ting ska vara rättvist.


söndag 4 december 2011

Nu håller vi tummarna!

Denna veckan som har gått har varit lite "från och till" så att säga. Ebbas mage var väl ok i fredags men den löstes av med att vi var tvungen att smörja, ja ni vet var, då hon hade varit så flitig toabesökare. Hon hade också huvudvärk och 37,7 i temp på förmiddagen. Fick henne knappt att äta eller dricka på hela dagen. Då får man ta till sina knep. Vet att hon älskar thaimat (som är svindyr). Så det blev det till middag i fredagskväll. Då åt hon i alla fall.

I lördags mådde hon faktiskt "normalt". Inga krämpor förutom att fortsätta smörja. Tror också att det var sista eller i alla fall näst sista gången som vi tog hennes fötter med kaliumpergamenat. Såren på fötterna är i princip utläkta nu men huden är skör, det ser man.

Så det "enda" vi inväntar nu är några prover som är ok så att hon kan gå till skolan. Det är ju infektionstider nu så jag är vaksam. Även om lärarna i skolan säger att det inte är så många sjuka så är det infektionstider och de kan inte ha full koll på allt, eller rättare sagt så har de inte det.

För mig blir det jobb i alla fall imorgon. Har ett viktigt möte som jag gärna inte missar. Mannen får vara hemma med Ebba imorgon och ta prover på morgonen så att vi har provsvaren på eftermiddagen.

Vi håller tummarna att provsvaren är ok både ur behandlingssyfte men även ur ett infektionsperspektiv!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar