Denna blogg handlar om Ebba, en 11-årig flicka som våren 2010 diagnostiserades med leukemi.

Här kan du läsa om hennes resa genom behandlingar, "ups and downs" och alla upplevelser, äventyr och utmaningar som hon kommer få uppleva på sin väg mot en friskförklaring. För frisk ska hon bli!

Jag som skapat denna blogg är kollega med Ebbas mamma och jag känner djupt för både Ebba (och alla andra barn som drabbats av olika former av cancer). Jag har sedan tidigare en insamling till förmån för Barncancerfonden. Denna är nu tillägnad Ebba. Detta är mitt sätt att stötta Ebba och hennes familj i deras vardag.

Numera är det Ebbas mamma som skriver här och berättar om Ebbas vardag.

Vem är tjejen Ebba, då?


Ebba är en levnadsglad och viljestark tjej, det kan människor i hennes omgivning intyga. Det var hon redan innan hon blev sjuk kan tilläggas.

Hon älskar att simma och innan hon blev sjuk gick hon i crawlskola och spelade fotboll i Hittarps IK. Hon är också en tjej som vill att saker och ting ska vara rättvist.


måndag 12 mars 2012

Äntligen är lillebror här!

I lördags kväll, efter mindre än två timmars värkarbete, blev Ebba en stolt storasyster och Herman stolt storebror till en ganska så stor kille på lite över fyra kilo och 51 cm lång.

Det blev inget lördagsmys med mamma och pappa framför melodifestivalen som vi hade planerat. I stället fick farfar komma och passa dem (farmor förkyld så hon fick tyvärr stanna hemma).

När pappa ringde hem och berättade nyheten så jublade båda barnen. Vi har en helt underbar familj, så är det bara.

Här sitter Ebba med lillebror Manfred i famnen och lillebror Herman bredvid. Lyckan är stor, det lyser riktigt om henne!


3 kommentarer:

  1. Gratulerar till mamma o pappa
    storasyster och storebror till det nya underverket
    Kram
    Lisbeth

    SvaraRadera
  2. Grattis till er alla !
    Härlig bild :)
    Kram Pernilla

    SvaraRadera
  3. Mamma Malin13 mars, 2012

    Tack för gratulationerna!

    SvaraRadera