Denna blogg handlar om Ebba, en 11-årig flicka som våren 2010 diagnostiserades med leukemi.

Här kan du läsa om hennes resa genom behandlingar, "ups and downs" och alla upplevelser, äventyr och utmaningar som hon kommer få uppleva på sin väg mot en friskförklaring. För frisk ska hon bli!

Jag som skapat denna blogg är kollega med Ebbas mamma och jag känner djupt för både Ebba (och alla andra barn som drabbats av olika former av cancer). Jag har sedan tidigare en insamling till förmån för Barncancerfonden. Denna är nu tillägnad Ebba. Detta är mitt sätt att stötta Ebba och hennes familj i deras vardag.

Numera är det Ebbas mamma som skriver här och berättar om Ebbas vardag.

Vem är tjejen Ebba, då?


Ebba är en levnadsglad och viljestark tjej, det kan människor i hennes omgivning intyga. Det var hon redan innan hon blev sjuk kan tilläggas.

Hon älskar att simma och innan hon blev sjuk gick hon i crawlskola och spelade fotboll i Hittarps IK. Hon är också en tjej som vill att saker och ting ska vara rättvist.


tisdag 25 oktober 2011

Njurvärdena ner igen, vita upp och huden densamma

Fick provsvaren idag. Ebbas njurvärden har sjunkit igen. Skönt. Kanske beror det på att vi slutade med antibiotikan förra veckan. Levervärdena har däremot stigit sedan förra veckan. De turas om att åka upp och ner. Inte så mycket att göra åt det mer än att hoppas att hon håller sig frisk för övrigt så att de inte mår ännu sämre.


Vi fick den nya krämen till ansiktet i slutet av förra veckan och har gjort halva behandlingstiden nu. Tycker inte det ser bättre ut jämfört med innan hon började. Läppen är svullen, uppflagad och läker inte. Blöder till och från fortfarande. Hon får fortfarande blåsor fyllda med blod och spricker. Huden runt ikring mun och näsa är rödblemmig.


Händerna och fötterna är detsamma. De vill fortfarande inte läka och fingrarna är svullna där hon har såren. Så gymnastik har det inte blivit denna vecka heller. Känns som status quo sedan förra veckan. Ingen förändring gällande huden på något plan. Tröstlöst.

De vita blodkropparna har återigen ökat. De vita ligger på 4 och de neutrofila på lite över 3. Frågan är vad de beror på. Hoppas inte det är något på gång bara.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar