Denna blogg handlar om Ebba, en 11-årig flicka som våren 2010 diagnostiserades med leukemi.

Här kan du läsa om hennes resa genom behandlingar, "ups and downs" och alla upplevelser, äventyr och utmaningar som hon kommer få uppleva på sin väg mot en friskförklaring. För frisk ska hon bli!

Jag som skapat denna blogg är kollega med Ebbas mamma och jag känner djupt för både Ebba (och alla andra barn som drabbats av olika former av cancer). Jag har sedan tidigare en insamling till förmån för Barncancerfonden. Denna är nu tillägnad Ebba. Detta är mitt sätt att stötta Ebba och hennes familj i deras vardag.

Numera är det Ebbas mamma som skriver här och berättar om Ebbas vardag.

Vem är tjejen Ebba, då?


Ebba är en levnadsglad och viljestark tjej, det kan människor i hennes omgivning intyga. Det var hon redan innan hon blev sjuk kan tilläggas.

Hon älskar att simma och innan hon blev sjuk gick hon i crawlskola och spelade fotboll i Hittarps IK. Hon är också en tjej som vill att saker och ting ska vara rättvist.


onsdag 1 juni 2011

Snart är det som mest intensivt...

Ebba fick igår sin tredje intravenösa cytostatika när vi nu är inne på den tredje behandlingsveckan i ”blocket”. Hon började även med kortisonen igår igen.

Hon är fortfarande relativt pigg även om hon just nu tar sig en tupplur i soffan hos farmor och farfar. Klagar inte så mycket på huvudvärk och ont i kroppen som första veckan. Humöret svänger som hos en tonåring och hon äter fortfarande som en häst.

Däremot har hon faktiskt inte varit illamående sedan sövningen för lite mer än två veckor sedan. Teorin om att illamåendet beror på underhållstabletterna (som i sin tur verkar bero på att de ger lågt blodsocker) verkar bli allt mer hållbar. Vi får se.

Idag var det meningen att Ebbas lärare och några klasskompisar skulle komma och hälsa på här hemma och lämna över lite skolsaker. Det fick bokas om till nästa vecka då Ebbas lillebror kräktes vid två tillfällen imorse därefter har han mått bra, ingen feber, ingen diarré och inget magont överhuvudtaget. Vi är ju rädda att Ebba ska smittas, om det nu var något som smittas vill säga, så hon fick åka hem till farmor och farfar hela dagen idag medan jag var hemma med lillebror.

Besöket från klassen får alltså ske nästa onsdag då det är den enda dagen som hon inte har behandling nästa vecka. På tisdag är det två olika cytostatika intravenöst, plus att hon börjar med cytostatikatabletter som hon ska äta i två veckor, torsdag-söndag är det en intravenös cytostatika per dag. Under nästa vecka trappar hon ut kortisonen också. Det är mycket alltså. Det är ett under att dessa små barnkroppar klarar av all denna medicinering.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar