Denna blogg handlar om Ebba, en 11-årig flicka som våren 2010 diagnostiserades med leukemi.

Här kan du läsa om hennes resa genom behandlingar, "ups and downs" och alla upplevelser, äventyr och utmaningar som hon kommer få uppleva på sin väg mot en friskförklaring. För frisk ska hon bli!

Jag som skapat denna blogg är kollega med Ebbas mamma och jag känner djupt för både Ebba (och alla andra barn som drabbats av olika former av cancer). Jag har sedan tidigare en insamling till förmån för Barncancerfonden. Denna är nu tillägnad Ebba. Detta är mitt sätt att stötta Ebba och hennes familj i deras vardag.

Numera är det Ebbas mamma som skriver här och berättar om Ebbas vardag.

Vem är tjejen Ebba, då?


Ebba är en levnadsglad och viljestark tjej, det kan människor i hennes omgivning intyga. Det var hon redan innan hon blev sjuk kan tilläggas.

Hon älskar att simma och innan hon blev sjuk gick hon i crawlskola och spelade fotboll i Hittarps IK. Hon är också en tjej som vill att saker och ting ska vara rättvist.


onsdag 3 november 2010

Återigen höga levervärden, kräkningar/illamående och pysseltjejen Ebba

Fick svar på Ebbas leverprover igår. Återigen är de höga, ALAT på 11,8 (normalt är att ligga under 0,6). Kräkningar och illamående tillhör inte ovanligheterna nu igen. Det var ju likadant för ett tag sedan när levervärdena låg så här högt. Förmodligen också nu en kombination med förra veckans HDM och de dagliga tabletterna som hon också tar. Hoppas innerligt att levern klarar av framtida cellgiftsbehandlingar... den verkar ju inte må så bra just nu.

Nu till något positivt. I går kväll var Ebba iväg på en av de aktiviteter som Barncancerföreningen Södra anordnar. De gjorde smycken av pärlor på "Lunds pärla". Det passade Ebba perfekt då hon är en riktig pysseltjej! Blev en hel del julklappar, så jag kan inte avslöja mer då vissa släktingar kanske läser detta... Alltså återigen en mycket uppskattad aktivitet som de anordnade. Var faktiskt både tjejer och killar där. Kul att det var blandat. Ebba sade att killarna gjorde smycken med hajtänder i metall, låter spännande!

2 kommentarer:

  1. Träffade Ebba igår som hastigast. Hon såg så fin och pigg ut. Kul. All lycka till med resterande behandling. (Elias ALAT låg på mer än det dubbla, så det ska nog bli bra med Ebbas värden också).

    SvaraRadera
  2. Ebbas mamma Malin05 november, 2010

    Jo, vi ska egentligen inte klaga. Hon mår för det mesta rätt så bra jämfört med i våras. Ebbas ALAT låg som mest på 19 nu under hösten, men det känns som om levern inte riktigt hinner återhämta sig mellan behandlingar och infektioner, så lite orolig är jag ändå. Ha det bra!

    Kram Malin

    SvaraRadera