Denna blogg handlar om Ebba, en 11-årig flicka som våren 2010 diagnostiserades med leukemi.

Här kan du läsa om hennes resa genom behandlingar, "ups and downs" och alla upplevelser, äventyr och utmaningar som hon kommer få uppleva på sin väg mot en friskförklaring. För frisk ska hon bli!

Jag som skapat denna blogg är kollega med Ebbas mamma och jag känner djupt för både Ebba (och alla andra barn som drabbats av olika former av cancer). Jag har sedan tidigare en insamling till förmån för Barncancerfonden. Denna är nu tillägnad Ebba. Detta är mitt sätt att stötta Ebba och hennes familj i deras vardag.

Numera är det Ebbas mamma som skriver här och berättar om Ebbas vardag.

Vem är tjejen Ebba, då?


Ebba är en levnadsglad och viljestark tjej, det kan människor i hennes omgivning intyga. Det var hon redan innan hon blev sjuk kan tilläggas.

Hon älskar att simma och innan hon blev sjuk gick hon i crawlskola och spelade fotboll i Hittarps IK. Hon är också en tjej som vill att saker och ting ska vara rättvist.


torsdag 7 oktober 2010

Jobb, musik och utflykt

Var på jobbet en runda igår. Kommer inte att börja jobba än men har planer framöver på att börja jobba så smått. Vill ha Ebba lite mer stabil och vill att hon har gått igenom fler av de lite jobbigare behandlingarna innan jag börjar jobba.

Vet att det är svårt för andra att sätta sig in i den situationen man själv har varit  och fortfarande är i. Fullt förståeligt. Jag är en människa som älskar musik, precis som Ebba. Försöker nog omedvetet finna mina känslor i musik och text (förutom att skriva av mig :)). Har funnit en låt som både i musik och i viss mån text kan beskriva hur denna resa har varit rent känslomässigt.

Låten är Stay with me av The Ark. Både den melankoliska musiken (instrumenten, röstläget och intonationen) och vissa fraser i texten är väldigt talande…och kanske kan beskriva känslan jag har i kroppen efter detta trauma. Förutom det är det en helt fantastisk låt av en helt underbar sångare med helt rätt attityd.

Här kommer några fraser ur låten:

And no one has ever
Reached so deep into me
No one has taken me
So high above

Stay with me, stay with me
Stay with me, stay with me
What in the world could make me feel so real?
Only you can make my life worth living
...
If this pain is just an illusion
Will you show me what's real tonight?

Vill ni lyssna kommer en länk här:

http://www.youtube.com/watch?v=PRSlTm4ldWI&feature=related
Igår kom moster och ena kusinen, Wilma, som vi har skrivit lite om i bloggen tidigare, och mormor på besök. Ebba har ätit lite dåligt på skolan sade läraren häromdagen men idag bjöds det på hennes favoritmiddag hemma så då åts det ordentligt. Ungsbakad lax, potatis och hollandiesås.


Här ser ni moster Ia (Maria) och Ebba när de lyssnar på musik på Ebbas nya iPod.

Idag var vi på utflykt i Helsingborg för att lära oss mer om dess historia. Först ett besök på Dunkers och sedan stadsvandring som avslutades med ett besök på Kärnan. Trodde aldrig att Ebba skulle orka med det, men envis som hon är så lyckades hon vara med hela förmiddagen. Hon tog de få tillfällen i akt som gick att vila benen en stund, vilket inte var så många. Hon kommer nog somna som en stock ikväll.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar